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Título: Thanksgiving, With or Without Turkey
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País Fuente: Estados Unidos
Fuente: The New York Times
Autor: Héctor Tobar
Fecha de Publicación: 25/12/2015
Género textual: Reportaje
Página Web: https://www.nytimes.com/2015/11/25/opinion/thanksgiving-with-or-withoutt
País de los Hechos: Estados Unidos
Localidad de los Hechos: no especificada
Impacto: América del Norte
Ruta: no especificada
Documento Relacionado:
Temporalidad: No especificado
Género: No especificado
Composición: No especificado
Grupos vulnerables: Asilados
Nacionalidad:
  • Puertorriqueña
  • Salvadoreña
Tema/Sub-Tema:
  • Marco Jurídico: Disposiciones constitucionales
  • Marco Jurídico: Normas
  • Marco Jurídico: Convenios e Instrumentos Internacionales
  • Aplicación de la Política Migratoria: Protección grupos vulnerables
  • Trabajo: No especificado
  • Transformación social: Integracion
Síntesis de la Noticia: In the family of Margoth Abrego, a 56-year-old Salvadoran immigrant, the whole bird never makes it to the dinner table. Instead, two turkeys (one cooked in the oven, the other on the stovetop) are picked apart in the kitchen, then stuffed in bread to make a Salvadoran dish called pan con chumpe. The pan con chumpe is served alongside arroz con gandules (rice with pigeon peas), a traditional Puerto Rican dish. For the Abrego family, Thanksgiving is a celebration of their roots in distant places — and a reminder of the long struggle to keep the family united. For 14 years, Ms. Abrego grew up in El Salvador without her mother, who had left to work in Los Angeles hotels and remarried into a Puerto Rican family.

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